Andelsboligloven

Hos Real Administration er I sikret korrekt og kvalificeret rådgivning inden for andelsboliglovens rammer.

At håndtere den løbende drift af en andelsboligforening er et krævende stykke arbejde. Vedligeholdelse og tilbagevendende administrative opgaver kan såmænd være tidskrævende nok i sig selv, men samtidig er der også en række regler og krav, som ufravigeligt skal overholdes. Køb, salg, finansiering og økonomi skal følge andelsboliglovens bestemmelser – ellers kan foreningen nemt kommer i problemer.

Alle danske andelsboligforeninger er underlagt andelsboligloven. Imidlertid kan dens mange paragraffer være forholdsvis svære at navigere i, både for menigmand og for en bestyrelse. Derfor er det en rigtig god ide at have en kyndig administrator tilknyttet. En der ikke bare kan varetage de dagligdags opgaver, men som også kan være behjælpelig, når et andelsbevis skifter hænder, eller når der skal træffes store beslutninger, som kan påvirke jeres forening i lang tid fremover.

Andelsboligloven omfatter blandt andet regler for køb og salg af andelsboliger, herunder prissætning, regler for valuarer, frister for klagetider og lignende. Loven beskæftiger sig dog også med mange andre områder inden for andelsboliger- og foreninger, og er derfor vigtig at holde sig tæt op ad loven, når jeres forening står over for et større projekt eller nye tiltag.

Hos Real Administration har vi mange års erfaring med at rådgive andelsboligforeninger i alle henseender, imens vi guider dem uden om lovmæssige faldgruber. Vi sørger for, at alle regler bliver overholdt til punkt og prikke, så jeres investering er i trygge hænder. På den måde kan bestyrelserne koncentrere sig om foreningens generelle trivsel, imens vi tager os af det tunge løft.


 

Vi holder styr på loven for jer

Ingen lov er statisk, heller ikke andelsboligloven. Tværtimod kan love med jævne mellemrum blive taget op til revision, ligesom paragraffer kan tilføjes, fjernes eller præciseres, hvis der er politisk flertal for det. Senest har en række stramninger af andelsboligloven blandt stillet nye og strammere krav til bestyrelsesarbejdet i danske andelsboligforeninger, for eksempel ved at kræve, at vedligeholdelsesbehov løbende skal dokumenteres, og at der skal afgives centrale nøgleoplysninger om foreningens økonomi på skemabasis.

Det handler med andre ord om at holde tungen lige i munden, når man sidder i bestyrelsen i en andelsboligforening, så man ikke træder forkert i forhold til lovgivningen. Imidlertid kan det for mange virke helt uoverskueligt at skulle sætte sig ind i andelsboliglovens paragraffer, imens foreningens administrative opgaver skal varetages sideløbende – især når der også er fuldtidsjob og familieliv, som skal passes imens.

Heldigvis er der hjælp at hente hos Real Administration. Vi står ikke kun for at håndtere alle administrative opgaver, vi sørger også for at holde os opdateret i forhold til både gældende lovgivning og kommende lovændringer, så I altid kan være sikre på at få korrekt og kvalificeret rådgivning.

V er desuden altid klar til svare på spørgsmål, når I har behov for det – både omkring andelsboligloven, administrative krav og særlige regler, som kan få betydning for trivsel eller økonomi i netop jeres andelsboligforening. Kontakt os allerede i dag for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe jer. Vi glæder os til at høre fra jer.